Jump to: navigation, search

Nieuws:Taalcursussen hedendaags Iers en Welsh (november 2017)


Nieuws

Taalcursussen hedendaags Welsh (18 november) en Iers (25 november)

Laatst bewerkt door DG op 1 oktober 2017

De Stichting wil graag tegemoetkomen aan de verzoeken van haar leden én geïnteresseerden in Keltische talen, en één van die verzuchtingen is het organiseren van taalcursussen. In november zullen Linus Band-Dijkstra en Nike Stam respectievelijk Modern Welsh en Modern Iers aanbieden, waarbij het de bedoeling zal zijn om met een cursus voor absolute beginners aan te vangen. Deze cursussen zullen een introductie bieden hoe we het Iers en het Welsh dienen te plaatsen binnen de Keltische talen, waarbij dan tevens een blik wordt geworpen op de geschiedenis, het alfabet en de spraakkunst van de taal. Aan het einde van deze cursus moet het dan mogelijk zijn om een kort gesprekje in de bewuste talen te houden, zoals een drankje bestellen in een kroeg of een brood halen bij de bakker. Voorkennis is niet vereist, enkel een flinke portie interesse, zin en motivatie…! Indien deze beginnerscursussen succesvol blijken te zijn én er vraag is naar een voortzetting hiervan, zal de Stichting in samenspraak met de bewuste docenten hierop ingaan, en kunnen we de cursisten verder onderdompelen in Ierse en Welshe woordenschat en spraakkunst via efficiënte en tevens ludieke oefeningen. De data voor deze vervolgcursussen zullen dan t.z.t. aangekondigd worden.

De cursussen

Cursus Welsh (zaterdag 18 november)

Op zaterdag 18 november wordt de taalcursus Welsh gegeven door dr Linus Band-Dijkstra.

Cursus Iers (zaterdag 25 november)

Op zaterdag 25 november wordt de taalcursus Iers gegeven door dr Nike Stam.

Elke cursus bestaat uit 6 uur lesgeven, 3 uur voor de lunch, en 3 uur na de lunch. In de prijs is inbegrepen : koffie/thee, een eenvoudige lunch, en al het lesmateriaal dat nodig is voor de cursisten.

De locatie wordt nog nader bekend gemaakt, maar zal in of nabij Utrecht zijn.

Aanmelden

Voor donateurs van de stichting bedraagt de kostprijs van deze beginnerscursus € 70 per taal € 120 voor de beide talen (Iers en Welsh).
Voor alle anderen bedraagt de prijs € 75,- per taal € 125,- voor beide talen.

Meld je aan door :

  • het verschuldigde bedrag te storten op girorekening IBAN: NL89 INGB 0003 1537 31 (voor betalingen uit het buitenland, waaronder België: IBAN: NL89 INGB 0003 1537 31 / BIC: INGBNL 2A)
t.n.v. Stichting A. G. van Hamel voor Keltische Studies te Utrecht
o.v.v. ‘Taalcursus Welsh’ en/of ‘Taalcursus Iers’
Slán go fóill! / Hwyl am y tro!

taalcursussen; Modern Welsh; Modern Iers;