Bibliography

Waardt, J. M. D. de, Voedselvoorschriften in boeteboeken. Motieven voor het hanteren van voedselvoorschriften in vroeg-middeleeuwse Ierse boeteboeken 500–1100, Rotterdam: Erasmus Publishing, 1996.

  • Book/Monograph
Citation details
Work
Voedselvoorschriften in boeteboeken. Motieven voor het hanteren van voedselvoorschriften in vroeg-middeleeuwse Ierse boeteboeken 500–1100
Place
Rotterdam
Publisher
Erasmus Publishing
Year
1996
Description
Comments
Based on the author's dissertation.
Subjects and topics
Inleiding
“De ontwikkeling van de boetepraktijk”
“De kerkrechtelijke boeteprocedure”
“De Ierse kerk”
“De boeteboeken”
“De voedselvoorschriften”
“Een andere benadering van de boeteboeken”
“Voedselvoorschriften in de oudchristelijke, de Griekse en de Latijnse kerk”
“Het dierbeeld”
“De geneeskunde en de geneeskundige zorg in vroeg-middeleeuws Ierland”
“Conclusie”
Summary
“Bijlage 1: Overzicht van de betrokken boeteboeken”
“Bijlage 2: Vindplaats van de voedselvoorschriften”
“Bijlage 3: Schematisch overzicht van de voedselvoorschriften”
Contributors
Dennis Groenewegen
Page created
June 2013, last updated: September 2021