Jump to: navigation, search

Nieuws:Taalcursussen hedendaags Iers en Welsh (november 2017)


  • za
  • 25
  • nov
  • 2017
10:00-17:00
 • cursus

Taalcursus modern Iers (25 november)

Laatst bewerkt door DG op 1 oktober 2017

Utrecht De Kargadoor, Oudegracht 36, 3511 AP

 • georganiseerd door: Stichting A. G. van Hamel voor Keltische Studies
Update: de cursus Welsh is helaas komen te vervallen.

De Stichting wil graag tegemoetkomen aan de verzoeken van haar leden én geïnteresseerden in Keltische talen, en één van die verzuchtingen is het organiseren van taalcursussen.

In november zal dr Nike Stam modern Iers aanbieden, waarbij het de bedoeling zal zijn om met een cursus voor absolute beginners aan te vangen. Deze cursus zal een introductie bieden hoe we het Iers dienen te plaatsen binnen de Keltische talen, waarbij dan tevens een blik wordt geworpen op de geschiedenis, het alfabet en de spraakkunst van de taal. Aan het einde van deze cursus moet het dan mogelijk zijn om een kort gesprekje in de bewuste talen te houden, zoals een drankje bestellen in een kroeg of een brood halen bij de bakker. Voorkennis is niet vereist, enkel een flinke portie interesse, zin en motivatie…! Indien deze beginnerscursussen succesvol blijken te zijn én er vraag is naar een voortzetting hiervan, zal de Stichting in samenspraak met de bewuste docenten hierop ingaan, en kunnen we de cursisten verder onderdompelen in Ierse woordenschat en spraakkunst via efficiënte en tevens ludieke oefeningen. De data voor deze vervolgcursussen zullen dan t.z.t. aangekondigd worden.

De taalcursus vindt plaats op zaterdag 25 november, 10:00–17:00. De locatie is De Kargadoor, Oudegracht 36, 3511 AP Utrecht. De cursus bestaat uit 6 uur lesgeven, 3 uur voor de lunch, en 3 uur na de lunch. In de prijs is inbegrepen: koffie/thee, een eenvoudige lunch, en al het lesmateriaal dat nodig is voor de cursisten.

Aanmelden

Voor donateurs van de stichting bedraagt de kostprijs van deze beginnerscursus € 70
Voor alle anderen bedraagt de prijs € 75,-

Meld je aan door :

 • het verschuldigde bedrag te storten op girorekening IBAN: NL89 INGB 0003 1537 31 (voor betalingen uit het buitenland, waaronder België: IBAN: NL89 INGB 0003 1537 31 / BIC: INGBNL 2A)
t.n.v. Stichting A. G. van Hamel voor Keltische Studies te Utrecht
o.v.v. ‘Taalcursus Iers’
Slán go fóill!
The following coordinate was not recognized: div><span class="errorbox">Fatal error: Failed to parse or geocode</span></div><br /><br />.


The following coordinate was not recognized: div><span class="errorbox">Fatal error: Failed to parse or geocode</span></div><br /><br />.