Jump to: navigation, search

Event:Taalcursus modern Iers (9 maart Utrecht)

Revision as of 19:13, 26 November 2018 by DG (Talk | contribs)

Events    • Sat
    • 09
    • Mar
    • 2019
10:00–17:00
  • Taalcursus

Taalcursus modern Iers (9 maart, Utrecht)

Utrecht In de 3 Krone, Oude Gracht 227, 3511 NJ

  • organised (or hosted) by: Stichting A. G. van Hamel voor Keltische Studies
De Stichting wil graag tegemoetkomen aan de verzoeken van haar leden én geïnteresseerden in Keltische talen, en één van die verzuchtingen is het organiseren van taalcursussen.

In maart zal Máire O'Shea modern Iers aanbieden, waarbij het de bedoeling zal zijn om met een cursus voor absolute beginners aan te vangen. Deze cursus zal een introductie bieden hoe we het Iers dienen te plaatsen binnen de Keltische talen, waarbij dan tevens een blik wordt geworpen op de geschiedenis, het alfabet en de spraakkunst van de taal. Aan het einde van deze cursus moet het dan mogelijk zijn om een kort gesprekje in de taal te houden, zoals een drankje bestellen in een kroeg of een brood halen bij de bakker. Voorkennis is niet vereist, enkel een flinke portie interesse, zin en motivatie…! Indien deze beginnerscursussen succesvol blijken te zijn én er vraag is naar een voortzetting hiervan, zal de Stichting in samenspraak met de docent hierop ingaan, en kunnen we de cursisten verder onderdompelen in Ierse woordenschat en spraakkunst via efficiënte en tevens ludieke oefeningen. De data voor deze vervolgcursussen zullen dan t.z.t. aangekondigd worden.

De taalcursus vindt plaats op zaterdag 9 maart, 10:00–17:00. De locatie is In de 3 Krone, Oude Gracht 227, 3511 NJ Utrecht. De cursus bestaat uit 6 uur lesgeven, 3 uur voor de lunch, en 3 uur na de lunch. In de prijs is inbegrepen: koffie/thee, een eenvoudige lunch, en al het lesmateriaal dat nodig is voor de cursisten.

Fb Iers poster 2019 NL.jpg